Koncerter
Bagom sangen...

Miss Pachoulia
Miss Pacholulia var en af de første sange, jeg skrev i mit super-skrive-studie-rum i vores hus, i Hasseris. Som andetsteds omtalt, lærte jeg hurtigt af mit perfekt indrettede arbejds-værelse, at dén...

Miss Pachoulia

Miss Pacholulia var en af de første sange, jeg skrev i mit super-skrive-studie-rum i vores hus, i Hasseris.
Som andetsteds omtalt, lærte jeg hurtigt af mit perfekt indrettede arbejds-værelse, at dén slags steder, lisså godt kan blive en forbandelse, som en velsignelse. Hver en pind og hver en nøje udtænkt detalje råber - kom så, kom så - få så noget fra hånden, mand!
Men sildebens-parket i egetræ, gør ikke nogen til en bedre forfatter, eller mere leveringsdygtig. Til gengæld rådner samvittigheden så meget mere, hvis det fucker op. Og familien begynder at sige - Hva' var det ikke meningen du skulle sidde oppe i dit fine rum, i stedet for hér ved køkkenbordet??

Miss Pachoulia er en fantastisk sang. Det siger jeg, fordi jeg ved, den indeholder så mange brud med, hvad normal sangskrivning indebærer, har så mange hints, til alt muligt historisk, og meget andet - og alligevel en ubestikkelig troskab, overfor den kærlighedssang, den til syvende og sidst er. Og jeg ved, jeg var totalt fokuseret, mens jeg skrev den - hvilket tog måneder. På én eller anden måde virker det bare ikke... Det er som om, det bare er for meget.

Uanset hvor "stor" en sang er, så er og blir' sangskrivning altså en kunstart med sine begrænsinger. Og nogen gange ender en sang med mere at være et film-manuskript, eller en novelle, end en sang - og dét er jo en helt anden gebét.
Jeg moslede med hver linie, lange nætter - Og endelig stod jeg klatøjet med tre overfyldte askebægre, og kunne stolt vise mig selv et skrummel af en skulptur af en hest, på skuldrene af en rytter. Det var fuldbragt - ikke ét ord i den sang kunne være anderledes...

Miss Pachoulia endte i al stilhed nede som nummer 6, på Multo Importante, nede midt i, hvor den ikke gør meget væsen af sig. Så vidt jeg kan se på mine afregninger fra KODA, er den højst blevet spillet i radioen 2 - 3 gange, ved koncerterne ønsker ingen at høre den - og spiller jeg den en sjælden gang, er det mest for at fortælle ovenstående historie.
Det er lidt lissom med Zeppelinerne. - Hvilken vidunderlig idé - men der flyver ikke mange af dem...

Ps.:
Pachouli er en æterisk olie, fra bladene på en plante, fra de varme lande. Pachouli har været benyttet som parfume i århundreder, og i 60'erne og 70'erne var duften nærmest identisk med ungdomsoprør, opbrud, alt det nye der kunne ryges, og så videre. Det var sådan noget Hare Krishna-hejs...
I dag er det sjældent, næsen fanger et lille pift Pachouli - dog kan man med fordel ose lidt omkring Christiania, hvis man vil ha syn - eller duft - for sagen.

Jeg vil altid forbinde duften af Pachouli med én af disse tidlige, håbløse forelskelser, i en pige, der flyttede til Fresse, med sin familie. Hun gik i Afghaner-pels, og var den første, vi hørte, sige, "fedt".
Men hun var fire måneder ældre end mig, så det var et umuligt projekt. - Lidt lissom sangen om hende, måske...

Gå til sang

Ord

Kommer kongen tilbage

Sæby og Læsø

07.05.2021

Hej Folks - igen!

Så skal vi til det, og det er jo fedt…

Jeg ser ned over en meget lang spilleliste for de kommende måneder - og et par nye jobs er netop 'kommet til’ i samarbejde med Det Musiske Hus i Frederikshavn:

15. JULI: SKOVLYST, SÆBY

Jeg og mit slæng kom på “Skovlyst" i Sæby som teenagere. Nogen havde nemlig indrettet det relativt nye begreb - et diskotek, i det gamle traktørsted ude i skoven.

Der blev moslet og tumlet såvel indendørs som udendørs i skovbunden, på skrænterne ned til Sæby å. Og osse en del i selve åen. - Mens lyden af Hendrix og Stones væltede ud i sommernatten. Godt fuld og 12 kilometer hjemad på cykel og med en arm på skulderen af nogen, der havde en knallert… Lovely!

Jeg har altid ment det ville være helt ideelt at spille koncert på Skovlyst. - Nu lykkes det så endelig! Fedt.

Udendørskoncert, Skovlyst, Sæby den 15. Juli. Lad os få sat lidt gang i det smukke gamle traktørsted igen!

17. JULI: HOTEL NYGAARD: LÆSØ

Som lille dreng stod jeg på toppen af Øksnebjerg og spejdede efter en smal stribe land, der svævede over det kæmpe hav.

Læsø - det forjættede land. Jeg kunne ikke fatte, at der fandtes noget så langt væk…

Der gik rigtig mange år, før jeg turde spille på Læsø - Kattegats største ø. Jeg havde spillet på Færøerne, i Hongkong og på Cuba, før jeg spillede på Læsø.

Siden har jeg og mit entourage heldigvis gæstet Læsø mange gange - og altid med stor fornøjelse…

Den 17. Juli besøger vi et - for mig - nyt bekendtskab: Det smukt restaurerede Hotel Nygaard inde midt på øen. Med udendørskoncert i haven !Forsalget til de 2 nye koncerter, starter på lørdag den 8. maj kl 10:00

Se mere info her:

Sæby - https://fb.me/e/3t52pmbjC

Læsø - https://fb.me/e/2vshNWX3j

Vi glæder os!

Ses!

K. A

Nyhedsarkiv »

Booking: Misja Blix 20627480/ misja@blixogco.dk - Blix & Co. - Lollandsgade 20, 1 - 8000 Århus C